Geniet van de natuur als een wandeling in de wolkenProjecten

2009-02 Update Pastoorspaadje

Pastoorspaadje:

Het eerste stuk bij het parochiehuis is keurig hersteld en netjes aangeplant. De illegale doorgang verderop had al dicht moeten zijn. Dit is helaas nog niet gebeurd en de bestrating is daar ook nog niet verwijderd.
Aanwonenden moeten door de gemeente kenbaar gemaakt worden, dat zij niet aan de heg mogen komen vanwege de cultuurhistorische waarde van de heg.
Opgeschoten andere soorten planten/struiken moeten verwijderd worden uit de heg. De heg moet verder worden gerestaureerd, zonder de goede stukken te rooien. Het behouden van deze waardevolle heg is van groot belang, ook in de slechtere delen.
Tevens moet de ingegroeide prikkeldraad los geknipt (niet uit de boom verwijderd) worden en mag er geen draad meer aan de heg worden bevestigd.
Belangrijk is dat de heg gerestaureerd wordt en dat er vakkundig onderhoud gepleegd wordt.
B-Team Oisterwijk bij het Pastoorspaadje  Moergestel B-Team Oisterwijk bij het Pastoorspaadje  Moergestel B-Team Oisterwijk bij het Pastoorspaadje  Moergestel
Foto's Hanneke de Brouwer
We zijn ook nog in het Simonnepaadje naar de status van dat paadje gaan kijken. Dit zag er goed uit en is goed onderhouden. Er zijn nog wel verbeteringskansen. Dit zou een aandachtspunt kunnen zijn na het afronden van het Pastoorspaadje.