Geniet van de natuur als een wandeling in de wolkenProjecten

2009-04-22 Verslag bezoek aan de Heistraat en Pastoorspaadje


Verslag bezoek aan de Heistraat en Pastoorspaadje in Moergestel op 22/04/09.
 
Met 8 van onze leden zijn we op een mooie voorjaarsavond gaan kijken op twee plaatsen in Moergestel waar we als B-Team actief bij betrokken zijn. Hieronder volgen onze conclusies.
 
Heistraat: 
Het advies van het B-team is om de perceelgrens opnieuw te laten uitmeten door het kadaster, zodat de oorspronkelijk grens van het pad weer in ere hersteld wordt.
Vanaf de Akkerstraat gezien ligt aan de rechterkant (de kant van de akkers) de huidige sloot niet op de juiste plaats. De sloot moet weer in zijn oorspronkelijke staat worden teruggebracht en aan beide zijden de houtwal aangeplant. Hierdoor komt de sloot weer in het midden te liggen.
 
Aan de linkerkant is de sloot in betere staat, maar moet ook deze op sommige plaatsen hersteld worden. Ongeveer halverwege is de sloot met een bult zand gedempt en vervolgens is dit aangeplant. Dit kan absoluut niet en moet ook weer hersteld  worden. Aan deze zijde kan dan vervolgens de houtwal weer hersteld worden. Het allerbelangrijkste is dat het zandpad gehandhaafd blijft. Het pad moet overigens wel  bol lopen ivm. de afwatering. Door de aanplant zal het pad ook weer zijn oorspronkelijke smallere vorm terug krijgen, wat zeker gewenst is.
 
Betreft de aanplant: de doornloze bramen en vlier moeten weg. De huidige beplanting moet vervangen worden door geschiktere en passendere soorten. De Witte Populieren moeten worden afgezet.

Biodiversiteitsteam Oisterwijk in de Heistraat Moergestel B-team Oisterwijk in de Heistraat Moergestel Heistraat Moergestel