Geniet van de natuur als een wandeling in de wolkenProjecten

2010-03-17 Boomfeestweek 2010

Boomfeestweek 2010

Tijdens de Boomfeestweek, die dit jaar in Oisterwijk werd gehouden, zijn een aantal B-Teamleden naar de basisscholen in Oisterwijk en Moergestel geweest om uitleg te geven over biodiversiteit. De kinderen konden zelf ook een speciale verklaring tekenen die later overhandigd zal worden aan Onno Hoes.
Hier een aantal images/images/Projecten van die dag: images/images/Projecten Boomfeestweek.

IMG 0828 IMG 5663

Hieronder een verslag:
Op woensdag 17 maart 2010 werd de 54ste editie van de Nationale Boomfeestdag gevierd. In heel Nederland werden er die dag in ruim 400 gemeenten zeker 100.000 kinderen bomen geplant. In totaal waren dat minimaal 200.000 bomen en struiken. Deze editie van de boomfeestdag was een hele bijzondere, want Oisterwijk werd door de Provinciale Boomfeestdag-Brabant uitgeroepen tot Accentgemeente van Brabant. Bovendien is 2010 het jaar van de BIODIVERSITEIT en COUNTDOWN 2010 en dat wilde de gemeente Oisterwijk zeker niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom werd de boomfeestdag uitgebreid tot een BoomfeestWEEK! Deze boomfeestweek is gehouden van maandag 15 maart 20010 tot en met zondag 21 maart 2010.

Verschillende lokale organisaties uit Oisterwijk zoals het Biodiversiteitteam, IVN, SPOT, de Heemkundekring en ‘Wie Kent Kunst’ hebben samen met de gemeente de boomfeestweek tot een succes gemaakt. Kinderen en jongeren plantte bomen, verschillende organisaties gaven educatie, er was een fiets- en wandelroute langs bijzondere bomen georganiseerd en er werd een klimaatconferentie gehouden. De rode draad van de boomfeestweek was de eekhoorn die de gemeente Oisterwijk heeft gekozen als adoptiesoort vanuit de duurzame driehoek.